Visualització de contingut web

En què consisteix el pagament telemàtic genèric? En què consisteix el càrrec en línia? Quines diferències hi ha entre els dos sistemes?

El Pagament Telemàtic Genèric és un sistema informàtic que permet al ciutadà pagar electrònicament qualsevol liquidació o autoliquidació de la Generalitat Valenciana.

S'ofereixen tres mitjans, tant a particulars com professionals:

  • Pagament amb targeta. Podrà pagar amb qualsevol targeta de crèdit o dèbit Visa, MasterCard o 6000 d'entitats financeres nacionals. No requereix autenticació, però sí que tinga disponible el seu telèfon mòbil associat per a la verificació. El límit de càrrec serà el de la pròpia targeta.
  • BIZUM. No requereix autenticació, però sí que tinga disponible el seu telèfon mòbil associat per a la verificació. El límit de càrrec serà el de l'entitat finaciera.
  • Deute en compte, sense necessitat d'acudir a l'entitat col·laboradora de la qual s'és client. Requuerix autenticar l'usuari mitjançant certificat reconegut de ciutadà emés per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana o mitjançant DNI electrònic.

En tota operació d'aquest tipus s'obté un justificant de pagament, que inclou el NRC*.

*NRC: número de referència complet, idèntic al de l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Codi de 22 posicions que conté informació sobre el pagament d'un tribut i que justifica la seua realització.

** En les opcions destinades a professionals que facen ús del sistema Sar@5 (no la presentació individual), l'usuari autenticat en el deute en línia ha de ser el presentador, i ser titular o persona autoritzada per a la disposició de fons d'un compte de càrrec que estiga oberta en alguna de les entitats financeres col·laboradores en la recaptació de tributs que té habilitat el deute en línia:

  • Sar@5-620 Grans presentadors.
  • Sar@5-600 Grans presentadors.
  • Sar@5-045 Grans presentadors.


Les entitats col·laboradores en què es pot realitzar el pagament amb aquesta mena de modalitat es detallen en l'enllaç on i com puc pagar.