Notícies

« Ves enrere

Habilitat el pagament de taxes autonòmiques i impostos a través de Bizum

Habilitat el pagament de taxes autonòmiques i impostos a través de Bizum

L' Agència Tributària Valenciana ha habilitat el pagament de taxes autonòmiques i impostos a través de la plataforma Bizum des de dilluns passat 27 de novembre a través de la pàgina web de l'ATV. Esta forma de pagament se suma a les ja vigents en via telemàtica: pagament amb targeta i càrrec en compte bancari.

En concret, podrà utilitzar-se Bizum com a mitjà de pagament de diferents tributs com a Taxes autonòmiques (model 046); Impostos mediambientals (models 637, 638, 641, 642, 643, 644, 645, 646 i 647); Impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (model 600); Impost de Successions i Donacions (models 650 i 651); Compravenda de vehicles (model 620); i Fiances d'arrendaments urbans (models 816 i 817).

Una vegada emplenada l'autoliquidació del model corresponent, el contribuent podrà triar la forma de pagament. En el cas del Bizum, una vegada s'haja triat esta opció, el contribuent haurà d'introduir el seu número de mòbil i s'obrirà la passarel·la de pagaments de l'entitat bancària per a acceptar-ho i autoritzar-ho. Una vegada realitzat, es podrà accedir i descarregar el justificant corresponent.

Bizum és una plataforma que permet enviar diners a través del telèfon mòbil de manera instantània i que actualment compta amb més de 25 milions d'usuaris. Amb esta actuació, la Comunitat Valenciana se suma a altres comunitats autònomes com Galícia, Extremadura o Balears, on Bizum ja està establit com a mitjà de pagament dels tributs.