Impost sobre patrimoni

Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF)

L'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques és un impost cedit parcialment a les Comunitats Autònomes.

Les Comunitats Autònomes podran assumir competències normatives sobre l'import del mínim personal i familiar aplicable, l'escala autonòmica, deduccions en la quota íntegra autonòmica i augments o disminucions en els percentatges de deducció per inversió en habitatge habitual.

En el cas que les Comunitats Autònomes no hagen assumit o exercit les competències normatives sobre aquest impost, s'aplicarà el mínim personal i familiar, així com les deduccions establides per l'Estat.

En l'exercici d'aquestes competències, les Comunitat Valenciana estableix les seues pròpies tarifes i beneficis fiscals.

Per a informació general, consultar la web de l´AEAT.

Campaña renda 2022

Termini per a sol·licitar cita prèvia telefònica: a partir 3 maig de 2023.

Termini per a sol·licitar cita prèvia presencial: 25 de maig al 29 de juny de 2023.

La Agència Tributària Valenciana (ATV) oferirà atenció telefònica, així com presencial, gratuïta i personalitzada per a ajudar a la ciutadania valenciana en l'elaboració i presentació de la Declaració de la Renda de 2022.

Servei telefònic ‘Li telefonem'

Es prestarà el servei d'atenció telefònica ‘Li telefonem', que tindrà lloc entre el 5 de maig i el 31 de maig, amb la finalitat d'assistir a la ciutadania en la realització de les declaracions de la renda.

Així, a partir del 3 de maig es podrà sol·licitar una cita prèvia per a confeccionar i presentar la declaració de manera telefònica.

Es podrà demanar per internet en la pàgina de l´AEAT i en els números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 9h a 19h, en el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada).

Li recordem que només li cridaran en relació amb la Campanya de la Renda si ha sol·licitat prèviament una cita prèvia a través de qualsevol dels canals disponibles per a això. Quan li criden, ho farà exclusivament a través d'aquest número de telèfon: 810 520 052 (o des del 917276222 si ens has facilitat un número de telèfon estranger). Li recomanem que incorpore aquest número de telèfon a la seua agenda per a identificar les telefonades. No atenga cridades d'altres números de telèfon, trucades ocultes o missatges en aplicacions mòbils de missatgeria com WhatsApp, Telegram, etc., que s'identifiquen en relació amb la Campanya de la Renda.

Servei presencial ‘Més prop de tu'

El servei d'atenció presencial ‘Més prop de la tu', oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració des de les seus de l´ATV a València, Alacant i Castelló, així com en les oficines que instal·laran en 21 municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquest servei estarà en funcionament igual que l'estatal a partir de l'1 de juny i fins al 30 de juny.

El termini per a demanar cita prèvia serà del 25 de maig al 29 de juny.

La cita prèvia podrà concertar-se a través de la web de l´AEAT, de l'app ‘Agència Tributària', a través dels telèfons d'atenció personal de cita prèvia 915530071 o 901223344, que estarà disponible de dilluns a divendres de 9h a 19h. Beneficis fiscals Campanya de Renda 2022 Manual pràctic de l'IRPF de l'AEAT

Tarifes

Pot consultar les tarifes actualitzades en l'apartat Novetats tributàries - Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF)

Beneficis fiscals

Pot consultar els beneficis fiscals aprovats per a la Comunitat Valenciana en l'apartat Beneficis fiscals 2023 - Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF)