Impost sobre la Renda de les Persones Físiques

Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF)

L'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques és un impost cedit parcialment a les Comunitats Autònomes.

Les Comunitats Autònomes podran assumir competències normatives sobre l'import del mínim personal i familiar aplicable, l'escala autonòmica, deduccions en la quota íntegra autonòmica i augments o disminucions en els percentatges de deducció per inversió en habitatge habitual.

En el cas que les Comunitats Autònomes no hagen assumit o exercit les competències normatives sobre aquest impost, s'aplicarà el mínim personal i familiar, així com les deduccions establides per l'Estat.

En l'exercici d'aquestes competències, les Comunitat Valenciana estableix les seues pròpies tarifes i beneficis fiscals.

Per a informació general, consultar la web de l´AEAT.

Campanya renda 2023

Termini per a sol·licitar cita prèvia telefònica: a partir del 29 d'abril de 2024.

Termini per a sol·licitar cita prèvia presencial: 29 de maig al 28 de juny de 2024.

L'Agència Tributària Valenciana (ATV) oferirà atenció telefònica, així com presencial, gratuïta i personalitzada per a ajudar a la ciutadania valenciana en l'elaboració i presentació de la Declaració de la Renda de 2023.

Servei telefònic 'Li telefonem'

Es prestarà el servei d'atenció telefònica 'Li telefonem', que tindrà lloc entre el 7 de maig i el 2 de juny, amb la finalitat d'assistir a la ciutadania en la realització de les declaracions de la renda.

Així, a partir del 29 d'abril es podrà sol·licitar una cita prèvia per a confeccionar i presentar la declaració de manera telefònica. Es podrà demanar per internet en la pàgina de l'AEAT i en els números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 9h a 19h, en el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada).

Li recordem que només li cridaran en relació amb la Campanya de la Renda si ha sol·licitat prèviament una cita prèvia a través de qualsevol dels canals disponibles per a això. Quan li criden, ho faran exclusivament a través d'este número de telèfon: 810 520 052 (o des del 917276222 si ens ha facilitat un número de telèfon estranger). Li recomanem que incorpore este número de telèfon a la seua agenda per a identificar les telefonades. No atenga cridades d'altres números de telèfon, cridades ocultes o missatges en aplicacions mòbils de missatgeria com WhatsApp, Telegram, etc., que s'identifiquen en relació amb la Campanya de la Renda.

Servei presencial 'Més prop de tu'

El servei d'atenció presencial 'Més prop de tu', oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració des de les seus de l'ATV a València, Alacant i Castelló, així com en les oficines que instal·laran en 21 municipis de la Comunitat Valenciana.

Este servei estarà en funcionament igual que l'estatal a partir del 3 de juny i fins a l'1 de juliol.

El termini per a demanar cita prèvia serà del 29 de maig al 28 de juny. La cita prèvia podrà concertar-se a través de la pàgina de l'AEAT, de l'app 'Agència Tributària', o a través dels telèfons d'atenció personal de cita prèvia 91 535 73 26 o 91 553 00 71, que estaran disponibles de dilluns a divendres de 9h a 19h.

Tarifes

Pot consultar les tarifes actualitzades en l'apartat Novetats tributàries - Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF)

Beneficis fiscals

Pot consultar els beneficis fiscals aprovats per a la Comunitat Valenciana en l'apartat Beneficis fiscals 2023 - Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF)